Европа иска да забранят Wi-Fi

06.06.2011 19:24

 

Поради възможни рискове за здравето в Асамблеята на Съвета на Европа е внесено искане, свързано с премахването на WiFi връзката от всекидневния живот на европейците.

 

Европа хочет запретить Wi-Fi

 

Съветът на Европа Парламентарната асамблея (ПАСЕ) започна нова инициатива, чиято реализация може да хвърли в смут потребителите на Интернет.

ПАСЕ се опитва да премахне от ежедневието на европейците безжичните мрежи, основавайки се на факта, че те са вредни за здравето на гражданите.

Парламентарната асамблея публикува документ, в който се твърди, че сигналите от Wi-Fi и мобилните телефони "са потенциално опасни за хората и други живи същества".

 

Европа хочет запретить Wi-Fi

 

В документа се отбеляза, че безжичните мрежи могат да доведат до сериозни икономически загуби, дължащи се на тяхното въздействие върху здравето, така, както се е случи с оловния бензин, цигарите и строителните материали, съдържащи азбест.

В следствие на проведените изследвания се предвижда да се обособят специални зони, свободни от влиянието на електромагнитното излъчване- болници, училища и др.. В алинея 8. параграф 2. от документа директно се изисква от производителите да поставят защитни екрани за да се намали лъчението в необходимата граница.

Като заключение се препоръчва да започнат нови изследвания в областта на технологиите и телекомуникациите, които няма да имат отрицателно въздействие върху биологичните организми.