Системата "Електронно училище"

18.11.2011 14:08

Една от многото проблемни теми в образованието ни е необходимостта от електронен дневник. Съществуват няколко действащи платформи, които се ползват в училищата с различна успеваемост. Системата "Електронно училище" е нов напълно безплатен проект, който може да се окаже подходящия избор за създаване на защитена онлайн образователна среда, която да включва  сички важни модули, подпомагащи учебния процес и комуникацията между учители и родители, като:

Електронен дневник, Електронен бележник
  - Електронна библиотека на училището и класа
  
- Информационна стена на класа (общи съобщения), Индивидуални съобщения
  - Галерия на класа, Форум на класа и др.
   - Седмична и дневна програма (вкл. необходими пособия за всеки учебен час), програма на преподавателите
  - Оценки (текущи, срочни, годишни, външно оценяване)

  - Забележки
  - Отсъствия 
(извинени, неизвинени, закъснения ...)
  - Домашни работи (за всяка дата и дисциплина от учебната програма)
  - Зареждане в и записване от електронните библиотеки на училището/класа на всякакъв вид документи
 - Над двадесет вида админстративни справки (за оценки, отсъствия на ученици, преподаватели и т.н.), пакетно въвеждане на оценки и съобщения, поддръжка на алтернативни седмични програми, алтернативни предмети и целодневно обучение в програмата  и много други улеснения за управлението както на класовете, така и на училището.
  Системата е достъпна от всяка точка на света по всяко време на денонощието в интернет. Изцяло web-базирана. Всеки потребител може да я ползва от компютър или друго устройство с активна интернет връзка, без ограничения във времето за ползване.  

Повече за системата можете да научите от интервюто по БНТ - https://bnt.bg/bg/productions/140/edition/17800/n3_delja_h3_13_noemvri_2011, или от сайта на системата - https://bgclass.net/

Благодарности на Невена Петрова за предоставената интересна информация.